Eat, taste & enjoy!

Biefstoof met Laurier en Tijm

Biefstoof met Laurier en Tijm

De temperaturen zijn weer aanzienlijk hoog en heel veel zin om lang in de keuken te staan hebben we niet. En te begrijpen. Hitte buiten én met je hoofd boven een heet fornuis staan, is niet de meest ideale combi. Echter, deze combi wel! Wat?! Een biefstoof met deze temperaturen? Ja! Deze Biefstoof hoeft namelijk niet heel lang op het fornuis de staan en valt ook nog eens lekker licht. Hij bevat veel groente en bovendien is het een echte smaakmaker! Héérlijk met verse ingrediënten.

Wat het je nodig?

  •  1 grote kogelbiefstuk
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • scheut olijfolie
  • 40 gram havermeel of bloem
  • 400 ml gekookt water
  • 1 runder bouillonblokje
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 verkruimelde laurierblaadjes
  • snuf peper naar smaak.

Zo maak je deze biefstoof:

  1. Kook 400 ml water. Ondertussen snijd je de kastanje champignons, prei en wortel in kleine stukjes.
  2. Als dat klaar is doe je een scheut olijfolie in de wok en verhit je het. Als de olijfolie heet genoeg is, doe je het groentemengsel erin en bak het gaar.
  3. Meet de 40 gram havermeel of bloem af. ( Ik gebruikte havermeel, omdat dit lichter valt en het is ook nog eens veel voedzamer.) En strooi het bovenop de het groentemengsel. Dit roer je goed door je groentemengsel heen.
  4. Zet je fornuis nu even op een laag vuurtje.
  5. Het bouillonblokje los je op in het gekookte water. Dit schenk je scheutje voor scheutje op het groente mengsel. Roer dit heel goed met een garde er doorheen.
  6. Voeg de gedroogde tijm en de verkruimelde laurier toe. En een snuf peper naar smaak. Laat je groente mengsel nog even goed koken, totdat hij dik genoeg is.
  7. En het vlees dan? Ja die gaan we nu bakken. Snijd je kogelbiefstuk in reepjes en roerbak ze niet langer dan 1 minuut in een koekenpan.
  8. Als de biefstukreepjes klaar zijn voeg je ze aan het groentemengels toe. Roer het nog even goed door en klaar ben je!

Tip: Ik at deze biefstoof met zilvervliesrijst zoals op de foto. Dat was echt een goede combi. Zónder een schommelende bloedsuikerspiegel, wat voorkomt dat je na de maaltijd weer zin in zoetigheid krijgt!

Ik zou zeggen..

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media