Eat, taste & enjoy!

Bolognesesaus met rozemarijn en basilicum

Bolognesesaus met rozemarijn en basilicum

Oké, eigenlijk zou ik vandaag een makkelijk én snel recept van een lekkere snack plaatsen. In plaats daarvan ben ik toch gegaan voor deze heerlijke bolognesesaus voor op pasta. Het bereiden van deze bolognesesaus kost niet heel veel tijd; zo heb je dus in een handomdraai een heerlijke pasta op tafel staan. Echt een smaaksensatie! Oorspronkelijk zit er in bolognesesaus niet heel veel groente, maar omdat wij toch veel vitamines binnen willen krijgen heb ik hier dus een eigen versie van gemaakt mét veel groente!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram rundergehakt
  • scheut olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 2 rode uien
  • 40 gram havermeel of bloem
  • 500 ml gekookt water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  •  1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • snuf peper en zout naar smaak

Zo maak je zelf deze heerlijke bolognesesaus:

  1. Kook 500 ml water. In tussen tijd begin je alvast met het snijden van de groente. Snijd de paprika, prei en uien in fijne stukjes.
  2. Verhit olijfolie in de wok. Als de olie goed heet is leg je het rundergehakt erin en breng je het op smaak met peper en zout. Doe dit helemaal naar je eigen smaak! Vervolgens bak je het rundergehakt rul.
  3. Nu doe je de groentes in de wok en schep je het door het rundergehakt heen. Bak het mengsel gaar.
  4. Als de groentes en het rundergehakt gaar zijn roer je door het mengsel 1 blikje tomatenpuree. Vervolgens roer je ook de 40 gram havermeel of bloem door het mengsel heen en laat je het nog even bakken.
  5. Los 1 groente bouillonblokje op in 500 ml gekookt water en schenk dit, scheutje voor scheutje, op het mengel. Met een garde roer je de bouillon goed door het mengsel heel net zolang tot alles klontvrij is. Bij deze stap zie je dat er een saus ontstaat.
  6. Voeg nu 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel rozemarijn en 1 theelepel basilicum door de bolognesesaus heen. Ook nu blijf je nog goed roeren.
  7. Als laatste voeg je een snuf peper naar je eigen smaak toe. Laat de bolognesesaus nog even koken op hoog vuur. Als de saus goed op dikte is zet je het fornuis op laag vuur, zodat de bolognesesaus nog even kan sudderen. En klaar ben je!

Ik serveerde deze bolognesesaus met volkorenpenne en dat was echt verrukkelijk! Als finishing touch deed ik er geschaafde Parmezaanse kaas overheen en dat was echt héél erg lekker! Wij hebben er van genoten, jij ook?

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *