Eat, taste & enjoy!

Gevulde Courgette met Tomaat en Parmezaanse Kaas

Gevulde Courgette met Tomaat en Parmezaanse Kaas

Deze manier van Courgette eten is wel echt heel lekker! Alle ingrediënten samen  maken dit gerecht één grote smaaksensatie. Dit recept is heel makkelijk te maken, en met een beetje geduld kun je, nadat het in de oven is geweest, heerlijk genieten! Ik vond het echt ontzettend goed vullen, na een halve Courgette op gegeten te hebben, zat ik ook écht vol. Maar als je toch wat uitgebreider wilt eten kies dan voor een lekker gezond Soepje!

Wat heb je nodig voor deze gevulde Courgette met Tomaat en Parmezaanse Kaas?

Voor 2 personen

  •  1 Courgette
  • 250 gram Cherrytomaatjes
  • 6 zongedroogde Tomaten
  • 4 takjes Basilicum
  • 1 eetlepel rode Pesto
  • Scheutje Olijfolie
  • Gemalen Peper en Zout
  • Parmezaanse Kaas

En zo maak je ze zelf:

  1. Verwarm de hete lucht oven op 180 graden en plaats het rooster in het midden van de oven.
  2. Snijd de steel en het uiteinde van de Courgette af en halveer hem horizontaal.
  3. Hol hem uit door het middelste vruchtvlees, met een lepel, eruit te schrapen.
  4. Halveer de Cherrytomaatjes, Snijd de zongedroogde Tomaatjes in reepjes en hak de blaadjes van de Basilicum fijn. Doe alles bij elkaar in een mengkom.
  5. Voeg de Olijfolie en Pesto toe aan het mengsel en meng het goed door elkaar heen. Voeg daarna naar smaak een snuf gemalen peper en zout toe en meng het mengsel nog eens goed door elkaar.
  6. Verdeel het mengsel over de twee gehalveerde Courgettes en top het af met flink wat geraspte Parmezaanse Kaas.
  7. Leg de gevulde Courgettes in een ovenschaal en zet het voor 40 minuten in de oven. Houd ze intussen wel goed in de gaten, het kan zijn dat ze bij jou al eerder klaar zijn 😉 Als je de Courgette door kan prikken is hij klaar en kun je gaan genieten!

Makkelijk, snel en gezond eten doe je zo! Courgette heeft een sterke overheersende smaak, maar door de toevoeging van het smaakvolle mengsel wordt de Courgette veel milder van smaak. Ik vind dat persoonlijk heel lekker! Zeker het proberen waard dus!

Eat, taste and enjoy!

Heb jij deze “gevulde Courgette met Tomaat en Parmezaanse Kaas” gemaakt en geproefd? Laat me weten wat je er van vond of show jou resultaat via Instagram (Tag me @jamiecooking.nl) Vind ik écht heel leuk! Elke week deel ik met jullie de mooiste plaatjes. Veel liefs… Jamie!

 

 

 

 

Deel deze blogpost op social media


1 thought on “Gevulde Courgette met Tomaat en Parmezaanse Kaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *