Eat, taste & enjoy!

Gevulde Eieren zonder Mayonaise

Gevulde Eieren zonder Mayonaise

Gevulde eitjes ..Vind jij die ook zo lekker? Ik ben er dol op! Bij ons thuis lusten we allemaal heel graag een eitje. Iedere zondagmorgen is het vaste prik. Je begrijpt wel dat deze eitjes het gister niet lang hebben overleeft.. want wat waren die lekker zeg! Ik heb deze gevulde eitjes omgetoverd tot een gezonde en verantwoorde snack, want ze bevatten namelijk geen mayonaise! En wist je dat een ei super gezond voor je is ?

Eieren kun je met recht powerfood noemen. Ze zijn namelijk een goede bron van….. eiwitten! Daarnaast bevatten eieren choline, vitamine B, D, ijzer, zink, selenium, foliumzuur en luteïne. Choline regelt een gezonde hersenfunctie en helpt bij vermindering van ontstekingen. Dankzij de vitamine B zijn eieren goed voor je haar en je nagels. Vitamine D is goed voor het behoud van sterke botten, tanden, spieren én het bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor. Luteïne is een caroteen-achtig stofje dat goed is voor je ogen. Eieren zijn dus écht supergezond! Het zo dus zonde zijn om ze niet te eten. Bovendien is het een hele betaalbare snack waarvan je elke dag van mag genieten!

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke gevulde eieren?

Voor 10 gevulde eieren.

  • 5 eieren
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • snuf peper en zout

Zo maak je supersnel gevulde eieren !

  1. Kook de vijf eieren en zorg dat hardgekookt zijn. Schrik ze af met koud water en laat ze goed afkoelen. Daarna kun je de eieren pellen, om alle schilletjes van het ei te krijgen houd ik het ei na het pellen altijd nog even onder een koude straal met water.
  2. Snijd de eieren verticaal doormidden en verwijder de eidooiers. Leg de eiwitten op je mooiste schaal of bord en doe de eidooiers in een mengkom.
  3. Voeg bij de eidooiers de mascarpone, Franse mosterd, sojasaus, paprikapoeder, kerriepoeder. peterselie en een snuf peper en zout en pureer het helemaal glad met de staafmixer. 
  4. Nu doe je je mengsel in een spuitzak en spuit je mooie toefjes op de eiwitten. ( Als je geen spuitzak hebt kun je ook een plasticzakje gebruiken. Knip het onderste hoekje eraf en spuiten maar! )

Nu de gevulde eieren klaar zijn kun je er heerlijk van genieten! Eieren kun je echt op ieder tijdstip van de dag eten. ‘s Ochtends bij het ontbijt, ‘s middags bij de lunch of ‘s avonds bij het diner; er is altijd nog wel ruimte voor een gevuld ei haha! Wij aten ze ‘s avonds, toen we samen  gezellig op de bank zaten, met een wijntje erbij, heerlijk! Niets meer aan doen zo.  Eet je fit zou ik zeggen!

Laten jullie weten hoe de gevulde eieren gesmaakt hebben? Wij vonden ze super lekker!

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media


59 thoughts on “Gevulde Eieren zonder Mayonaise”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *