Eat, taste & enjoy!

Gezonde Zoete Aardappel – Paprikasoep

Gezonde Zoete Aardappel – Paprikasoep

HERFST! De Herfst luid zich langzaam maar zeker in en dan is het tijd voor een herfstachtige soep! Genieten. Deze Zoete Aardappel – Paprikasoep is echt een smaaksensatie. Zeker de moeite waard om te proberen. Puur, gezond en makkelijk te maken. Maar bovenal heel erg lekker!

Wat heb je nodig voor deze Zoete Aadappel – Paprikasoep.

 • 3 Zoete Aardappels.
 • 3 Sjalotjes
 • 2 Rode Paprika’s
 • Scheut Olijfolie
 • 1 Groente Bouillonblokje
 • 800 ml water
 • 1 eetlepel Kurkuma
 • 1 eetlepel Oregano
 • Snuf Cayennepeper

En nu aan de slag!

 1. Schil de Zoete Aardappels en snijd ze aan stukken. Maak de Sjalotten en Paprika’s schoon en houd alles apart van elkaar.
 2. Verhit een scheut Olijfolie in een soeppan, als de Olijfolie heet genoeg is doe je de Sjalotten in de pan. Laat ze bakken totdat ze goudbruin zijn.
 3. Voeg nu de stukken Rode Paprika toe en bak dit mee. Als laatste voeg je de Zoete Aardappel toe en schep het nog even om en om.
 4. Voeg het water samen met het bouillonblokje aan de groente toe. En breng het aan de kook. Laat de soep net zolang koken totdat je de Zoete Aardappel kan doorprikken.
 5. Schep de Zoete Aardappel – Paprikasoep in de blender en draai hem langzamerhand van de laagste stand tot aan de hoogste stand. Stap voor stap dus.
 6. Als de Zoete Aardappel – Paprikasoep klaar is schenk je de soep vanuit de blender terug in de pan.
 7. Voeg de Kurkuma, Oregano en Cayennepeper toe aan de soep en breng hem nog even aan de kook. Daarna kan het vuur uit.

En nu genieten maar ! Je kan deze Zoete Aardappel – Paprikasoep tussen de middag eten, maar ook prima ‘s avonds bij het diner serveren. Deze soep bevat echt een hele hoop groente dus na het nuttigen van een grote kom Zoete Aardappel – Paprikasoep heb je een hoop vitaminen binnen. Dat is mooi mee genomen toch? Lekker en gezond, niets meer aan doen!

Wil je meer soepen maken die boordevol groenten zitten? En met Paprika gemaakt zijn? Probeer eens deze Paprikasoep of deze Courgette – Paprikasoep!

Eat, taste and enjoy!

Heb jij deze “Zoete Aardappel – Paprikasoep” gemaakt en geproefd? Laat me weten wat je er van vond of show jou resultaat via Instagram (Tag me @jamiecooking.nl) Vind ik écht heel leuk! Elke week deel ik met jullie de mooiste plaatjes via Instagram. Veel liefs… Jamie!

Deel deze blogpost op social media