Eat, taste & enjoy!

Groene Pesto met Walnoot, Tijm en Rozemarijn

Groene Pesto met Walnoot, Tijm en Rozemarijn

Mmm.. deze pesto is echt verrukkelijk! Een smaaksensatie tot en met. Ik maakte deze pesto als snack, lekker voor tussendoor. Maar je kan hem ook heel goed ‘s avonds serveren op een toastje, niets meer aan doen. Het leuke is dat het een super makkelijk recept is. Lekker, snel, én nog eens heel gezond ook. Hij zit namelijk boordevol eiwitten!

Wat heb je nodig:

  • 120 gram groene olijven (ongeveer 1 potje)
  • 100 gram ongebrande, ongezouten walnoten ( 2 handjes)
  • 3 grote eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn

Garnering: verse geknipte tijm en rozemarijn ( gedroogd kan uiteraard ook)

Zo maak je deze heerlijke Groene pesto

  1. Doe de olijven in een vergiet en spoel ze af met heet water. Hierna laat je ze even uitlekken.
  2. Als de olijven uitgelekt zijn, doe je ze samen met de walnoten, olijfolie, tijm en rozemarijn in een schaal.
  3. Nu kan de staafmixer erin en pureren maar! Als de groene pesto een gladde en romige structuur heeft is hij klaar om opgegeten te worden.♥

Zo, nog even garneren en klaar ben je. Ik houd echt van deze hartige smaken bij elkaar. Zout en kruidig. Zeer geschikt dus voor de hartige trek! Houden jullie ook zo van pesto’s als ik?

Eat Taste and Enjoy!

Deel deze blogpost op social media