Eat, taste & enjoy!

Hartige Worteltaart met Linzen

Hartige Worteltaart met Linzen

Kijk eens naar deze prachtige Worteltaart. Ziet hij er niet heerlijk uit? En dat is hij hoor. Echt! En het leuk is dat in deze Worteltaart nog veel meer verstopt zit. Je bent dus in een keer klaar, super toch? Ik vind dit echt ideaal. Onze twee meiden vinden dit ook hartikke leuk! Taart eten als maaltijd. Dat willen we toch allemaal? Gister postte ik een foto van de Hartige Taart op Instagram, waarin ik jullie vroeg of het recept online moest komen óf juist niet. De meesten antwoordden met JA, dus hier is hij dan!

Benieuwd wat er allemaal maar in de Hartige Worteltaart met Linzen zit?

Voor vier tot zes personen.  (Ik gebruikte een grote springvorm van 26 cm. Als je een kleinere springvorm thuis hebt doe het recept dan door de helft.) 

  • 5 grote Wortelen
  • 2 Uien
  • 400 gram Bruine Linzen
  • 4 eieren
  • 10 bladen bladerdeeg
  • 140 gram geraspte Mozzarella
  • 1 eetlepel Kurkuma
  • 1 halve eetlepel kerriepoeder
  • 1 halve eetlepel Rozemarijn
  • flinke snuf Peper en Zout
  • Kokosolie of Olijfolie
  • 1 vel bakpapier

En zo maakte ik hem!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bodem van het taartblik met bakpapier vet je hem in met Kokosolie of Olijfolie. Beplak de randen en bodem met de deels ontdooide Bladerdeegbladen.
  2. Snijd de Uien fijn en maal de wortelen fijn in de keukenmachine (Ik gebruikte de Quick Chef van Tupperware en dat ging echt top!) Vervolgens spoel je de Linzen met heet water en laat je ze uitlekken.
  3. Doe Kokosolie of een scheut Olijfolie in een wok en zet het op he vuur. Als de olie heet is doe je de uien erbij. Laat de Uien een klein beetje aanbakken zodat ze goudbruin worden. Daarna doe je de fijn gehakte Wortelen erbij, dit bak je ook lekker mee. Als de Uien en Wortelen gaar gebakken zijn doe je de Linzen erbij en laat je het nog even op een laag vuur staan.
  4. Pak een mengkom en splits 4 Eieren in de kom. Voeg de helft van de geraspte Mozzarella erbij en roer het met een garde door elkaar. Daarna voeg je de Kurkuma, Kerriepoeder, Rozemarijn, Peper en Zout erbij en roer je alles heel goed door elkaar heen.
  5. Schep de Uien, Wortelen en Linzen om en om en haal daarna de wok van het vuur. Voeg het Ei mengsel in de mengkom erbij. Schep alles goed door elkaar heen. Vervolgens schep je alles in het taartblik en druk je het mengsel goed aan. Vouw de bovenste randen dubbel en strooi de rest van de Mozzarella over de Hartige Worteltaart met Linzen heen.
  6. Zet hem in de voorverwarmde oven voor 20 tot 30 minuten. Houd hem even goed in de gaten zou ik zeggen haha! Als hij klaar is snijd je hem net zo aan als een taart en kun je er met volle teugen van genieten samen met de mensen die je lief  en dierbaar zijn!

Zo en dat was het dan! Dit recept is goed te doen en in een korte tijd heb je een heerlijk goed geurend gerecht op tafel staan. Hier zal je iedereen mee verrassen! Lekkerder kun je je Wortelen niet eten. Bovendien is dit recept Vegan, er zit namelijk geen vlees in. Ideaal voor als je geen of juist minder vlees wil eten. En ik zal je zeggen dat je echt helemaal geen vlees mist. Je hebt het namelijk écht niet door! Geweldig toch?!

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit gerecht vinden smaken, laten jullie het me even weten? Zou ik heel leuk vinden!

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media


24 thoughts on “Hartige Worteltaart met Linzen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *