Eat, taste & enjoy!

Havermout Vanille pannenkoekjes

Havermout Vanille pannenkoekjes

Gister kreeg ik het ineens op mijn heupen. Ik had mega veel zin in pannenkoeken! Als je de enige bent die thuis pannenkoeken lust, kun je dat idee nog makkelijk van de baan schuiven. Maar bij ons is dat dus niet het geval.. Hier zijn ze allemaal dol op pannenkoeken! En dus als ik per ongeluk het woord ‘pannenkoek’ laat vallen, weet ik wat me te doen staat. Vandaar dat ik gisterochtend, om half tien, aan het aanrecht pannenkoeken stond te bakken. De kinderen waren dol gelukkig, want lekkerder kun je de dag niet beginnen! Lees snel verder, want ik ga jullie mijn geheim voor heerlijke, smeuïge en luchtige pannenkoeken verklappen!

Dit heb je nodig voor deze heerlijke havermout vanille pannenkoekjes:

Voor 2 personen.

  • 500 ml amandelmelk
  • 250 gram havermeel
  • 2 eieren
  • scheut honing
  • 1 eetlepel vanille extract
  • scheutje olijfolie

En.. aan de slag!

  1. Meet 250 gram havermeel af en doe het in een mengkom. In het midden maak je met je lepel een kuiltje en daarin knap je de 2 eieren. Begin vanaf de eieren te roeren met de garde zodat het 1 grote klont wordt.
  2. Meet 500 ml amandelmelk af en schenk dit scheut voor scheut in je mengkom met havermeel en eieren. Roer alles ontzettend goed door zodat je een mooi glad beslag krijgt. Voeg een scheut honing naar smaak en 1 eetlepel vanille extract toe aan het beslag en blijf ondertussen goed roeren.
  3. Nu het beslag klaar is kunnen we beginnen met bakken! Doe een kleine scheutje olijfolie in een koekenpan het laat het goed heet worden. Als de olie heet is haal je met een soeplepel of juslepel beslag uit de mengkom. Dit schenk je in de koekenpan.
  4. Als er luchtbelletjes in de pannenkoek komen kun je hem omdraaien. (Ik bak de pannenkoeken altijd direct mooi op kleur, dus niet te licht en niet te donker, omdat ik de pannenkoek maar 1 keer wil omdraaien. Zo blijft hij lekker smeuïg!) Bak de andere kant ook nog eventjes totdat de kleur erop zit. Dus dit hoeft echt niet te lang! Herhaal dit totdat het beslag op is.

Deze havermout vanille pannenkoekjes kun je echt op ieder moment van de dag eten vind ik. ‘S ochtends, ‘s middags en ‘s avonds! In de ochtend als ontbijt of voor bij de koffie. In de middag als tussendoortje en in de avond als avondeten. Verder kun je ze beleggen met wat je maat wilt, want echt ALLES is lekker op een pannenkoek! Wij hebben ze lekker ‘s ochtends, buiten op het terras, mét een heerlijke kop koffie, opgegeten. Zonnetje erbij, nou verder niets meer aan doen toch?! Heerlijk!

Eat, taste and enjoy!

 

 

Deel deze blogpost op social media