Eat, taste & enjoy!

Healthy Vegan Lasagne

Healthy Vegan Lasagne

Pasta, daar worden wij allemaal heel erg blij van! Mijn man en dochtertjes lustten het graag en ik zou het iedere dag wel willen eten. Haha! Een groot favoriet hier thuis is deze Healthy Vegan Lasange. Een Lasagne met extra groenten in plaats van gehakt en natuurlijk met pure ingrediënten zonder e-nummers. Als je vlees weg laat ik kaas een goede vervanging. Dus komt ie hoor!

Wat heb je nodig voor deze Healthy Vegan Lasagne?

Voor vier tot zes personen.

  • 2 Paprika’s (de kleur maakt niet uit, ik gebruikte een gele en oranje)
  • 2 rode Uien
  • 1 Ui
  • 1 Prei
  • 1 blikje tomaten puree
  • 50 gram bloem of havermeel
  • 500 ml melk
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels Paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde Rozemarijn 
  • 1 eetlepel gedroogde Oregano
  • 2 takjes verse Basilicum
  • 2 theelepel Zout
  • Snuf Peper (naar smaak, ik gebruikte 2 snuf Peper)
  • Geraspte Kaas (naar smaak)
  • Olijfolie of Kokosolie
  • Volkoren Lasagne bladen

Heel wat ingrediënten, maar écht de moeite waard! Wil je liever wel vlees toevoegen? Voeg dan 500 gram rundergehakt toe. Laat de andere ingrediënten hetzelfde.

En zo kun je hem zelf maken:

  1. Verwijder het schil van de Uien en snipper ze. Maak de Prei schoon en snijd hem in fijne ringen. Snijd de Paprika’s in reepjes en daarna in fijne blokjes.
  2. Zet een wok met Olijfolie of Kokosolie op het vuur. Als de olie heet is voeg je de Uien toe. Roerbak ze even. Daarna voeg je de Prei toe en als laatste de Paprika’s. Roerbak het geheel.
  3. Meng de tomatenpuree door het groentemengsel.
  4. Voeg de bloem of havermeel toe aan het groentemengsel en ook dit roer je goed door het mengsel heen.
  5. Giet de melk en het water over het groentemengsel heen en roer flink met een garde zodat er een klontvrije saus ontstaat.
  6. Voeg het zout, peper en kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Pluk de blaadjes van de Basilicum, knip of hak het en voeg het bij de Lasagnesaus. De saus kan nu op laag vuur nog even door pruttelen.
  8. Zet de oven op de hete lucht stand op 180 graden.
  9. Vet een grote ovenschaal in met Olijfolie of Kokosolie.
  10. Schep een klein laagje van de Lasagnesaus op de bodem van de ovenschaal. Leg daaroverheen de eerste laag volkoren Lasagnebladen. Schep vervolgens een tweede laag van de Lasagnesaus over de Lasagnebladen en bedek de saus laag met nieuwe Lasagnebladen. Schep de overgebleven saus over de Lasagnebladen heen en top het af met een lekkere laag geraspte Kaas.
  11. Zet de Lasagne voor 30 minuten in de oven. Nog even wachten en dan kan het feest beginnen! Tijd om de boel op te ruimen en het aanrecht alvast schoon te maken. Heerlijk!

Ter verduidelijking:

  1. Laag Lasagnesaus
  2. Laag Lasagnebladen
  3. Laag Lasagnesaus
  4. Laag Lasagnebladen
  5. Laag Lasagnesaus
  6. Laag geraspte Kaas

Ik noem dit écht het ultieme comfortfood! Even wat voorbereiding maar daarna kun je opruimen en wachten tot de Lasagne uit de oven kan. Je kan deze Lasagne ook heel goed een dag van te voren bereiden voor als je een keer niet veel tijd hebt om te koken. 30 minuutjes in de oven, even geduld en smullen maar! Het is het wachten waard geloof mij! Echt een smaaksensatie!

Ben jij ook zo gek op pasta net als mij? Probeer dan ook eens deze Easy Peasy romige Pasta met rode Pesto. Of deze Fusilli met romige groene Pesto saus.

Eat, taste and enjoy!

Heb jij deze “Healthy Vegan Lasagne” gemaakt en geproefd? Laat me weten wat je er van vond of show jou resultaat via Instagram (Tag me @jamiecooking.nl) Vind ik écht heel leuk! Elke week deel ik met jullie de mooiste plaatjes via Instagram. Veel liefs… Jamie!

 

Deel deze blogpost op social media


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *