Eat, taste & enjoy!

Hoe maak je een Haver Cappuccino?

Hoe maak je een Haver Cappuccino?

Jullie wisten al dat ik écht dol op koffie ben hè? Ik ben namelijk echt een koffie drinker! Echt, ik vind dat zo lekker! Als ik thuis ben, zet ik dan ook gerust even een kopje koffie voor mezelf. Samen met mijn dochtertjes koffie drinken, dat is zó gezellig! Echt genieten .. En ja, ze wennen eraan. Want als het koffietijd is krijgen zij ook iets lekkers ! Nu zijn jullie vast heel benieuwd hoe ik mijn koffie dan altijd drink; ik maak er namelijk altijd een Haver Cappuccino van! Zo lekker! Lees maar snel verder, dan zal ik jullie vertellen hoe ik hem maak.

Wat heb je nodig voor een Haver Cappuccino?

  • 1/2 kopje Koffie
  • 1/2 kopje koude Havermelk
  • Optie: scheutje honing.

En zo maak je hem helemaal zelf!

  1. Zet een lekker kopje Koffie voor je zoals je dat gewend bent.
  2. Schuim de Havermelk op met een melkopschuimer. Ik heb thuis een automatische, maar je kan het ook makkelijk zelf opkloppen in een steelpannetje met een garde. Zet hiervoor het steelpannetje met de koude Havermelk op het vuur. Verwarm de melk totdat het stoom eraf komt, nu begin je pas met kloppen. Klop net zo lang tot er een mooie laag schuim is ontstaan. Om de grote bubbels te verwijderen, klop je tegen de onderkant van het pannetje aan, daarna kun je de opgeschuimde Havermelk het in je koffiemok gieten. (Als je honing in je Cappuccino wilt, doe je dit van te voren al in je koffiemok!)
  3. Schenk een half kopje hete koffie bovenop de opgeschuimde Havermelk en maak het af met wat cacaopoeder! En genieten maar!

Zo, dat was dat! In een handomdraai maak jij een heerlijke, gezonde Haver Cappuccino voor jezelf. Hoe leuk is dat?! Havermeel is veel gezonder dan normale koemelk. Het bevat veel minder vetten en bovendien veel vezels. Let wel op dat de Havermeel niet gezoet is met toegevoegde suikers! Dat zou weer zonde zijn.. Ik gebruik zelf altijd de Havermelk van Oatly, deze vind ik echt heel lekker vol en romig!

Voor een échte guilty pleasure drink je deze Haver Cappuccino met een heerlijke punt Tiramisu – Choco Taart óf met deze Brownie Taart met Cacaobodem! Echt niet te doen, zo lekker!

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media