Eat, taste & enjoy!

Pure Kippensoep

Pure Kippensoep

Jaja, daar is hij dan eindelijk: het lang beloofde Kippensoep recept! Dit is bij ons thuis écht een favoriet op tafel. Een Kippensoepje is namelijk AL-TIJD goed! Echt een oppepper. Onze oudste dochter is er dol op en heeft dan ook het liefst die hele pan voor haar alleen. Niet dat dat gebeurd overigens, maar ik maak hem wel vaak speciaal voor haar!

Ik zeg: aan de slag dan maar!

Wat heb je nodig voor dit Kippensoep recept?

  • 1 halve Kip
  • 2 liter water
  • 150 gram fijne Soepgroenten (Prei, Wortel, Selderij, Bloemkool)
  • 3 takjes Selderij
  • 4 stukjes Foelie
  • 4 Kruidnagels
  • 2 blaadjes Laurier
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels Maizena
  • 1 eetlepel Zout (of meer naar smaak)
  • snuf Peper

En zo maak jezelf deze pure ouderwets lekkere kippensoep!

  1. Doe de halve Kip met 2 liter Water in de pan. Voeg 2 takjes Selderij, Foelie, Kruidnagels, Laurier en Zout toe en zet het op het fornuis. Laat de Kip ongeveer 30 tot 45 minuten garen op middelhoge stand.
  2. Als de halve Kip gaar en zacht is haal je de pan even van het vuur en schep je de halve Kip uit de pan. Leg hem op een bord of snijplank, verwijder het vel en de botten en pluis de kip uit.
  3. Intussen haal je het water, wat inmiddels je bouillon geworden is, door de zeef. Zo verwijder je makkelijk de kruiden en specerijen uit het water.
  4. Meng de Maizena met 100 ml water, roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  5. Zet de pan met de Kippensoep Bouillon op middelhoog vuur en voeg, al roerende met de garde, de Maizena toe.
  6. Voeg de Kip en Soepgroenten toe en laat de Kippensoep koken. Hak de blaadjes van het laatste takje Selderij fijn en ook dat doe je in de pan.
  7. Als laatste roer je de Kerriepoeder en een snuf Peper door de Kippensoep.
  8. Laat de Kippensoep nog zachtjes door pruttelen op het fornuis, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

En dat was hem! Genieten van de Kippensoep!

Wil je nog meer pure soepen uitproberen? Maak dan eens deze Tomatensoep met Rode Pesto of de Courgettesoep met Basilicum ook ontzettend lekker om te maken!

Eat, taste and enjoy!
Heb jij deze “Pure Kippensoep” gemaakt en geproefd? Laat me weten wat je er van vond of show jou resultaat via Instagram (Tag me @jamiecooking.nl) Vind ik écht heel leuk! Elke week deel ik met jullie de mooiste plaatjes via Instagram. Veel liefs… Jamie!

 

Deel deze blogpost op social media