Eat, taste & enjoy!

Romige Champignonsoep met Tijm + bonus recept!

Romige Champignonsoep met Tijm + bonus recept!

Vorige week zijn manlief en ik met onze dames  er even tussenuit geweest. Dat was écht genieten! Maar dat betekende ook dat ik een weekje uit de running was. Vandaag ben ik er weer met een nieuwe creatie en die wil ik graag met jullie delen! Ik maakte zaterdagavond een romige champignonsoep en die was écht te lekker. De champignonsoep is erg makkelijk te maken en erg gezond! Ik heb de soep namelijk gebonden met havermeel. Dit is een erg gezonde variant als je bloem wilt vervangen. Havermout bevat veel vitamines én mineralen. Namelijk B1 + B11 en Zink.

Vitamine B1 zorgt ervoor dat energie vrijkomt in het lichaam en zorgt voor het functioneren van het hart. Vitamine B11 is belangrijk voor het zenuwstelsel, immuunsysteem en DNA. Bovendien bevat havermout erg veel zink. Zink is super goed voor je haren + huid + botten + geheugen.

Zo, met al deze voordelen op een rijtje, zeg ik: Smullen maar!

Wat heb je nodig voor deze romige champignonsoep met tijm?

Voor vier personen.

  • scheut olijfolie
  • 4 grote of 6 kleine champignons.
  • 3 bosuitjes
  • 1 bakje spekjes (ong.160 gram)
  • 80 gram havermeel
  • 1 liter koud water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  •  snuf peper naar smaak (flinke mespunt)
  • 1 eetlepel mascarpone

Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, dus laten we direct beginnen!

Zo maak jij zelf deze heerlijke romige champignonsoep met tijm!

  1. Snijd de champignons in fijne stukjes. Als dat klaar is snijden we de bosuitjes. Hier haal je de achterkantjes van af en de rest kun je helemaal opsnijden.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in je favoriete soeppannetje en zet het op hoog vuur.
  3. Bak de spekjes in je soeppan. Let er goed op dat je ze regelmatig omschept, want dit gaat heel hard! Bak ze lekker krokant.
  4.  Voeg je de bosuitjes bij de spekjes en dat bak je even lekker mee. Daarna voeg je de champignons bij de spekjes en bosuitjes; roer het geheel nog even lekker door. Zet daarna je fornuis op middelhoog vuur.
  5. Voeg 80 gram havermeel bij het mengsel in de pan. Dit roer je goed door elkaar heen en laat het heel eventjes meebakken.
  6. Blus het geheel af. Dit doe je door 1 liter water in kleine scheutjes bij je mengsel te schenken. Intussen roer je flink met je garde zodat er geen klontjes komen.
  7. Breng de champignonsoep aan de kook op hoog vuur en voeg het kippenbouillonblokje toe. Blijf goed roeren. Voeg de blaadjes van de 2 takjes tijm toe en een snuf peper. ( Een snuf peper is bij mij meestal een flinke mespunt, maar dit moet je helemaal naar je eigen smaak doen. Beter eerst iets te weinig dat direct te veel!)
  8.  Als laatste voeg je een flinke eetlepel mascarpone toe. Dit roer je lekker door de champignonsoep heen zodat hij lekker romig wordt

Alle stappen zijn afgewerkt, en weet je wat het leukste is ?! Er staat een heerlijke pan romige champignonsoep met tijm op jou fornuis, klaar om van te smullen! Ik ben echt een fan van champignonsoep dus dit is écht mijn favoriet. Wij hebben van de champignonsoep genoten en aten daar ook een heerlijk broodje bij!

Een meergranen pistoletje met humus, rosbief afgemaakt met een snufje zout en peper én verse blaadjes tijm! Te lekker gewoon. Ik houd echt van deze combinatie.

Ook lekker het broodje met humus en rosbief bij je champignonsoep eten?

Dit heb je nodig:

(Ik noem de ingrediënten voor 1 persoon op. Voor meerdere personen kun je heel makkelijk de stappen meerdere keren uitvoeren.)

  1. 1 meergranen pistoletje
  2. 2 theelepels humus
  3. 2 plakjes rosbief
  4. snuf zout en peper
  5. 1 takje tijm

En nu dit heerlijke broodje bereiden!

  1. Bak de meergranen pistolet in de oven op 180 graden goudbruin en knapperig. Ongeveer 10 minuutjes.
  2. Snijd de meergranen pistolet door de helft. Beleg beide helften met een theelepel humus en smeer het goed uit. Leg een plak rosbief over de humus heen.
  3. Breng de twee helften op smaak met een snufje zout en peper en de verse blaadjes van 1 takjes tijm!

Héél lekker, makkelijk en gezond! Ik zeg…

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media


2 thoughts on “Romige Champignonsoep met Tijm + bonus recept!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *