Eat, taste & enjoy!

Tiramisu Choco Taart

Tiramisu Choco Taart

Af en toe moet je jezelf een extraatje gunnen. En dat doe ik maar als te graag! Want wat is er nu lekkerder dan een heerlijk stuk taart bij de koffie? Of een stuk taart als dessert? Nothing it all! Echt, ik kan daar zo van genieten? En deze Tiramisu Choco taart is dan ook wel echt het einde. Iedere hap smelt weg op mijn tong. Romig en smaakvol. Ennn.. dames opgelet! Chocolade!!

En dan te bedenken dat deze taart gewoon door de beugel kan. Ik heb me namelijk gehouden aan de 20/80 regel! En met pure ingrediënten. Helemaal niks mis mee dus! Hiervan kun jij zonder zorgen van genieten op je sinner day. Benieuwd hoe ik hem maak? Daar gaan we!

Wat heb je nodig voor een Tiramisu Choco taart?

Voor 12 personen.

(Ik gebruik een springvorm van 20 cm, maar een springvorm van 26 kan ook)

 • 500 gram mascarpone
 • 2 pakjes slagroom
 • half pak crunchy haverkoeken van Verkade
 • 1 pak langevingers
 • 50 gram kokosbloesemsuiker
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 1 grote eetlepel raw cacaopoeder
 • 1 kopje sterke koffie
 • scheut Amaretto

Zo maak je de Tiramisu Choco taart zelf:

 1. Breek de haverkoeken in stukken en doe ze in de blender. Vermaal de haverkoeken helemaal fijn. (Als je geen blender hebt kun je de haverkoeken ook tussen een theedoek leggen. Vervolgens verkruimel je ze door met je deegroller eroverheen te rollen.)
 2. Verwarm de kokosolie in een pannetje. Als het gesmolten is haal je het van het vuur en voeg je de haverkoekkruimels bij de gesmolten kokosolie. Roer het goed door elkaar met een vork.
 3. Bekleed een springvorm met bakpapier en strooi de het haverkoekkruimel mengsel over de bodem. Pak daarna een lepel en druk het goed plat op de bodem zodat het mooi glad wordt. Zet de springvorm even in de koelkast, zodat de bodem hard kan worden.
 4. Mix de slagroom met de kokosbloesemsuiker stijf. Voeg daarna de mascarpone toe en mix het goed door de slagroom heen op de laagste stand.
 5. Pak de springvorm uit de koelkast en verdeel het helft van het mascarpone mengsel over de bodem.
 6. Voeg een scheut Amaretto bij een sterk kopje koffie en dip 1 voor 1 de langvingers erin om ze vervolgens naast elkaar bovenop het mascarpone mengsel te leggen.
 7. Voeg bij de andere helft van het mascarpone mengsel een flinke lepel raw cacaopoeder en meng het met de mixer goed door elkaar. Verdeel het daarna over de langevingers. Strooi met een zeefje wat raw cacaopoeder over de Tiramisu Choco taart en vergeet daarna vooral niet te genieten!

En dat was het! Super makkelijk te maken en bovenal heel erg lekker! Ik heb voor mezelf altijd een stelregel en dat is: Als ik een sinner eet, laat het dan wel écht iets om te smullen zijn! Deze Tiramisu Choco taart is voor mij dus echt de perfecte sinner. Te lekker gewoon! Ga jij deze taart ook maken voor in het weekend? Laat met dan even weten hoe hij gesmaakt heeft en of je er van genoten hebt!

Eat, taste and enjoy!

 

Deel deze blogpost op social media