Eat, taste & enjoy!

Tomatensoep met Basilicum

Tomatensoep met Basilicum

Zie jij jezelf al genieten van deze tomatensoep met basilicum? ‘s Avonds gezellig op de bank of ‘s middags tijdens de maaltijd; het kan allemaal! Wijntje erbij, niets meer aan doen toch?! En zou je zo zeggen dat in deze tomatensoep héél veel groentes verstopt zitten? Nee hè?! Echter, ze zitten er namelijk wel in! Ideaal dus voor kleine kindjes die al de groentes uit het eten filteren. Zo hebben ze namelijk niet in de gaten wat er nu eigenlijk allemaal in zit en zelf profiteer je er ook goed van. Deze tomatensoep met basilicum bevat namelijk heel veel groente, is bereid met pure ingrediënten en is ook nog eens super gezond voor je. Wil jij deze tomatensoep graag zelf maken? Ik zal je vertellen wat je nodig hebt en binnen een uur heb jij deze tomaten soep ook op tafel staan.

Benodigdheden:

  • 500 gram trostomaten
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • 800 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • snuf peper naar smaak

Zo maak je hem zelf:

  1. Maak alle groentes schoon en snijd ze in grove stukken ( het hoeft namelijk niet heel fijn, want straks doen we het allemaal in de blender!)
  2. Zet een pan waar ongeveer 1,5 ml in kan op het vuur met een flinke scheut olijfolie en laat het verhitten. Als de olie goed op temperatuur is kunnen de uien en knoflook erin. Deze laat je even bakken en als ze goudbruin zijn doe je de wortels en tomaten erbij.
  3. Als de tomaten papperig worden, voeg je 800 ml water toe samen met het groente bouillonblokje. De tomatensoep laat je nu even koken op laag vuur voor 20 minuten. Roer regelmatig in de soep.
  4. Als de tomatensoep 20 minuten gekookt heeft, pak je de kan van de blender en schep je met je soeplepel de soep in de kan. Voeg hierbij 2 takjes basilicum en blender de tomatensoep totdat alles goed fijn en gepureerd is.
  5. Nu kan de soep weer terug in de pan en voeg je de 250 ml gezeefde tomaten toe. Breng de tomatensoep aan de kook.
  6. Als laatste voeg je 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel rozemarijn en peper naar smaak toe.

Het leuke aan deze tomatensoep is dat je ongemerkt heel veel groentes binnen krijgt en dus ook veel vitamines. En hij is ook nog eens óntzettend lekker. Zo, nu lekker aan tafel én genieten!

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media


4.109 thoughts on “Tomatensoep met Basilicum”