Eat, taste & enjoy!

Wrap van Ei met Asperge en Serranoham

Wrap van Ei met Asperge en Serranoham

Ooh heerlijk, ze zijn er weer hoor. Asperges! Ieder jaar weer een feest. Niet voor niets worden ze gekroond met de naam “het witte goud”. Ze hebben namelijk een zeer uitzonderlijke smaak die super de combineren is met ei en ham. Echt een streling van de smaakpupillen. En ik kon het niet laten om hier een leuke, smaakvolle en gezonde variant van te maken. Hier komt ie!

Wat het je nodig:

 • 2 eieren
 • 2 asperges
 • 2 plakken serranoham
 • scheutje olijfolie
 • 1 theelepel gedroogde tijm
 • snuf nootmuskaat
 • zout en peper naar smaak

Zo maak je zelf je asperge wrap :

 1. Schil de asperges ( je kan ze natuurlijk ook al geschild kopen) en doe ze met zout naar smaak in de pan. Als je geen speciale asperge pan hebt, zorg er dan voor dat je een ruime pan pakt, waar de asperges helemaal in kunnen liggen. Kook ze gaar en laat ze goed uitlekken. Nu kun je verder met het ei!
 2. Doe een scheutje olijfolie in de een koekenpan en verhit deze. Ondertussen breek je twee eieren in een mok en klots je ze flink door. Als de olijfolie heet genoeg is, schenk je de geklotste eieren met een vloeiende bewegingย  in de koekenpan. Bak je omelet net als een pannenkoek aan twee kanten.
 3. Nu de asperges en het omelet klaar zijn kunnen we verder met het opmaken. Leg twee plakken serranoham horizontaal bovenop het omelet. Snijdt het uiteinde van de asperge af en leg ze bovenop de serranoham.
 4. Breng de asperges op smaak met een snuf peper, een theelepel gedroogde tijm en op het puntje een snuf nootmuskaat.
 5. Rol het omelet op net als een wrap en smullen maar!

Wij hebben echt genoten van deze wrap, echt een smaaksensatie tot en met! Bovendien ben ik dol op asperges dus jullie kunnen dit seizoen meerdere creaties met asperge verwachten. Houden jullie ook zo van asperges?

Eat, taste and enjoy!

 

 

 

Deel deze blogpost op social media


4.806 thoughts on “Wrap van Ei met Asperge en Serranoham”