Eat, taste & enjoy!

Zo maak ik mijn Carpaccio Salade!

Zo maak ik mijn Carpaccio Salade!

Wat kan ik genieten van die heerlijke lange zomeravonden zeg! Gister was het ook zo’n zonnige dag en ‘s avonds toen mijn dochtertjes lief op bed aan het slapen waren, kwam ik in actie! Want ik wou natuurlijk ook een lekker en makkelijk recept met jullie delen, wat bovendien ook gezond moest zijn! Dus maakte ik iets waar ik zelf écht dol op ben. En dat is … Carpaccio salade! Mmm zoo lekker.. Later toen ik klaar at ik hem lekker helemaal zelf op mét een Hugo’1tje met citroen en munt erin! Heerlijk toch? Niets meer aan doen zo.

Wat heb je nodig voor mijn carpaccio salade?

Voor 1 portie.

 • 50 gram Carpaccio
 • een handje Rucola
 • 4 Snoeptomaatjes
 • Pijnboompitjes
 • Truffelmayo
 • groene Pesto
 • geraspte Parmezaanse kaas

Ik maakte hem af met wat basilicum blaadjes en Italiaanse kruiden maar dat is een optie en hoeft niet perse.

Zo en nu aan de slag!

 1. Pak een mooi bord waar je de carpaccio op wilt serveren en begin door op het bord truffelmayo aan te brengen (mooi in cirkels).
 2. Leg hier overheen de carpaccio en daar bovenop doen we lekker de rucola.
 3. Maak nu een snee, in de lengte en de breedte, in de snoeptomaatjes (zie foto). In het midden breng je nu een druppel truffelmayo en een druppel groene Pesto aan. Leg ze bovenop de rucola.
 4. Garneer de Carpaccio salade met nog wat extra groene pesto en natuurlijk dé pijnboompitjes. Die zijn niet te missen in een carpaccio salade vind ik.  Als laatste rasp je nog wat Parmezaanse kaas over de hele carpaccio salade heen voor de smaak. * Je kan nu ook nog de extra ingrediënten toevoegen die ik eerder noemde, maar dat is helemaal aan jezelf!

Dat hebben we snel gedaan zeg! In vier stappen tover je een heerlijk gerecht op tafel. Lekker licht en toch heel voedzaam. Dit is een prima optie voor je lunch, maar je kan er ook lekker ‘s avonds van genieten. Net als ik! Perfect eten voor op warme zomerdagen als deze.

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media