Eat, taste & enjoy!

Zoete Aardappel partjes uit de oven

Zoete Aardappel partjes uit de oven

Eerder maakte ik al eens Zoete Aardappel frietjes, die ik vervolgens in een laag met olie in de pan bakte. Deze variant komt hier uit voort, maar dan gaar ik ze in de oven. Niet dat een beetje olie verkeerd is, maar deze Zoete Aardappel partjes uit de oven zijn dus wél skinny ! Om te zorgen dat ze wel crunchy worden smeer ik ze voordat de kruiden erop gaan én voordat ze de oven ingaan in met een beetjes Olijfolie. Dat is heel wat minder dus dan een pan vol. Haha! Oké, ben je benieuwd naar wat je nodig hebt? En hoe je ze zelf maakt? Hier komt ie!

Dit hebt je nodig voor de Zoete Aardappel partjes uit de oven:

(2 Zoete Aardappels per persoon. Zie de foto voor de hoeveelheid partjes die je dan hebt. Wil je een kleinere hoeveelheid? Je kunt dan ook 1 Zoete Aardappel per persoon nemen.)

 • Zoete Aardappels (zie voor de hoeveelheid de bovenstaande informatie)
 • Olijfolie (om de Zoete Aardappels in te smeren)
 • 1 theelepel gedroogde Rozemarijn (per 2 Zoete Aardappels)
 • Paprikapoeder
 • Kerriepoeder
 • (Gemalen) Peper en Zout (naar smaak)

En zo maak je ze zelf!

 1.  Verwarm de oven voor op 200 graden op de hete lucht stand.
 2. Spoel de Zoete Aardappels grondig af. Snijd ze daarna door de helft, vervolgens in vieren, waarna je de vier losse stukken weer doormidden snijdt, In totaal krijg je uit 1 Zoete Aardappel dus 16 partjes.
 3. Zet de partjes in een pan met water en Zout naar smaak op het vuur. Zorg dat de Zoete Aardappel partjes net onder zijn. Zodra ze goed aan de kook zijn, draai je het fornuis uit en giet je ze af.
 4. Vet een ruime ovenschaal in met Olijfolie of vet als je veel porties maakt de bakplaat van de oven in.
 5. Leg de partjes in de ovenschaal of bakplaat en smeer nog een beetje Olijfolie over de bovenkant van de Zoete Aardappel partjes.
 6. Kruid ze daarna met de Paprikapoeder, Kerriepoeder, Rozemarijn en Peper (naar smaak). Zorg dat de partjes licht bedekt met Paprikapoeder zijn. Daarna strooi je over alle partjes wat Kerriepoeder. Vervolgens leg je een theelepel Rozemarijn op je handpalm, waarna je wat kruiden tussen je duim en wijsvinger neemt en zo de Rozemarijn op alle partjes strooi. Maak het af met wat gemalen Peper naar smaak.
 7. Zet ze nu voor 20 minuutjes in de oven en dannn.. Smullen maar! Geloof me dit is lekkerder dan patat!

Eat, taste and enjoy!

Heb jij deze “Zoete Aardappel partjes uit de oven” gemaakt en geproefd? Laat me weten wat je er van vond of show jou resultaat via Instagram (Tag me @jamiecooking.nl) Vind ik écht heel leuk! Elke week deel ik met jullie de mooiste plaatjes via Instagram. Veel liefs… Jamie!

 

Deel deze blogpost op social media